Nieuwsbrief januari 2015

Allereerst wensen wij u een goed 2015!

Nieuw dierenpaspoort vanaf 29-12-2014
Vanaf 29 december 2014 zijn er een aantal regels over het reizen met huisdieren veranderd. Vanaf die datum wordt er een nieuw EU dierenpaspoort uitgegeven. Dit is beter bestand tegen fraude. De nieuwe paspoorten hebben nummers die beginnen met 528-NL.

pups

In het nieuwe paspoort moeten de gegevens van het dier inclusief het chipnummer worden vermeld. De pagina met deze gegevens wordt vervolgens gelamineerd door de dierenarts.

pup

Als uw huisdier al een EU dierenpaspoort heeft en de identificatie van het dier is voor 29-12-2014 hierin ingevuld, dan mag u dat gewoon blijven gebruiken voor reizen naar het buitenland. Krijgt uw huisdier na 29-12-2014 een paspoort en wilt u met het dier reizen, dan moet dit een nieuw EU dierenpaspoort zijn.

Veranderde invoereisen
Zoals al eerder bekend werd gemaakt, is het bovendien na 29-12-2014 niet meer mogelijk om ongevaccineerde pups mee te nemen naar Nederland. Elke hond die ons land binnenkomt moet dan een geldige rabiësvaccinatie hebben. Deze mag gegeven worden vanaf een leeftijd van 12 weken en is pas 21 dagen daarna geldig. Dit betekent dat pups jonger dan 15 weken niet geïmporteerd mogen worden. Wilt u een pup van een buitenlandse fokker aanschaffen, dan moet u daar dus goede afspraken over maken omdat de pup langer dan gebruikelijk bij de fokker zal moeten verblijven!

De aanschaf van een pup
Onderstaande link kan helpen bij het maken van een verantwoorde keuze bij het aanschaffen van een pup. Neem de pupchecklist mee als je op bezoek gaat bij een nestje pups. Zijn niet alle punten in orde, koop dan GEEN pup bij deze fokker.

https://hondenbescherming.nl/media/cms_page_media/13/Pupchecklist_3.pdf